projekti.

Projekt: Rekonstrukcija i obnova stambenog objekta

Lokacija: Goljak, Zagreb

Autor: Sandra Jančić, Ailour Studio

Površina objekta: 400 m2

Projektom rekonstrukcije impozantne vile iz 1928. godine zadržani su i obnovljeni elementi reljefa na pročelju, ovalni vitraji su premješteni na novi istak zapadnog pročelja, dok je interijer potpuno nanovo projektiran i u potpunosti prilagođen potrebama i navikama korisnika. Jedan od novih elemenata interijera je i polukružni zid stepeništa koji tvori skulpturalni moment u prostoru i unosi mekoću u modernu arhitekturu, nadovezujući se pritom na prostranu kuhinju i blagovaonicu. Pogled se dalje širi prema salonu iz kojeg se pruža panoramski pogled na grad.
Zone su odvojene na spavaći i dnevni dio, a cijeli je prostor u međusobnoj sinergiji. Postojeća hortikultura investitorice upotpunjena je i novim biljem na jugoistoku. Zidnom rasvjetom obuhvaćena su sva pročelja osim uličnog, gdje već postoji poligon za igru svjetlosti i sjena. Obnovom stoljetne dame i prilagodbom na nove potrebe modernog doba stvoren je prostor za neke nove lijepe životne priče.

Projekt: Parkside Loft

Lokacija: Centar, Zagreb

Autor: Sandra Jančić, Ailour Studio

Površina objekta: 16 m2

Na mjestu nekadašnje privatne kuće Čop iz 1907. godine koju je inicijalno projektirao arhitekt i dizajner Aldar Baranyai i svojim radom prvi unio secesiju u hrvatsku arhitekturu, zatekli smo zapušteno skladište u visokom prizemlju s jednim visokim prozorom i generalno visokim stropovima. Od neuglednog prostora u centru grada korištenog kao skladište površine 16 m2, u skladu s modernim načinom življenja, isprojektiran je mali gradski loft pun svjetlosti i života. Istovremeno nudi neopisivu ugodu boravka budući da sadrži sve potrebne elemente stanovanja tvoreći pritom atraktivnu cjelinu. Sačuvali smo zid s originalnom opekom, a projektiranjem galerije dobili smo dodatne stambene kvadrate i učvrstili smo postojeću konstrukciju objekta.
Na ulazu u stan osmišljen je hodnik s ugradbenim ormarom ostakljen bakrenim površinama. Na stropu hodnika vidljiv je raster antracitne čelične konstrukcije galerije iz koje proviruju tri crna spot reflektora s toplom svjetlošću. Kupaonica je, s obzirom na kutni smještaj u prostoru, dobila staklena klizna ulazna vrata, a opločena je keramičkim pločicama s efektom mramora. Slavine i ruža tuša su kontrirane bakrenom nijansom koja u kombinaciji s mramorom i antracitom kao fiksnim elementima stvara konstrastni efekt i od kupaonice stvara dodatnu zonu elegancije. Iz hodnika proviruje razigrani spiralni luster u zoni dnevnog boravka s elementima bakra. Stepenište galerije naizgled djeluje konzolno zbog crnih čeličnih šipki provučenih do stropa, a osvijetljeno je crnim spot reflektorima. Korišten je antracit čelik za konstrukciju galerije, staklo i hrast parket te bijela boja zidova kao baza. Konačno, nakon dobro postavljenog koncepta, međusobna secesijska igra boja i oblika oživjela je ovaj prostor.

Projekt: SV 18

Lokacija: Zagreb

Autor: Sandra Jančić, Ailour Studio

Površina objekta: 300 m2

Rekonstrukcijom obiteljske kuće, osim same modernizacije i ojačanja konstrukcije, stvorene su upečatljive i komforne zone  koje se međusobno logično i meko nadovezuju stvarajući kompaktan ansambl.  Po mjeri korisnika stvoren je prostor koji intuitivno slijedi potrebe korisnika.  Paravani i zone, obloge i novi oblici čine ovu obiteljsku kuću još jednim poligonom za sadašnje i buduće kretnje, druženja i obitelj na okupu, a svaka vertikala paravana u neizostavnoj igri svjetlosti i sjena predstavlja korisnicima ono nešto samo njima znano.

Projekt: G62

Lokacija: Goljak, Zagreb

Autor: Sandra Jančić, Ailour Studio

Površina stana: 90 m2

Projektom rekonstrukcije impozantne vile iz 1928. godine nanovo je projektiran interijer i u potpunosti je prilagođen potrebama i navikama korisnika. Jedan od novih elemenata interijera je i polukružni zid stepeništa koji tvori skulpturalni moment u prostoru i unosi mekoću u modernu arhitekturu, nadovezujući se pritom na prostranu kuhinju i blagovaonicu. Pogled se dalje širi prema salonu iz kojeg se pruža panoramski pogled na grad. Dnevna zona je formirana kružno oko centralnog kamina. Radni prostor je smješten uz očuvanu nišu iz originalnog postava, dok se neprimjetno stapa s ostatkom dnevnog boravka.  Druga niša je korištena sa strane blagovaonice kao vinski predio, čime je kuhinja dobila dvije nasuprotne, a povezane cjeline. Zone su odvojene na spavaći i dnevni dio, a cijeli je prostor u međusobnoj sinergiji. Obnovom stoljetne dame i prilagodbom na nove potrebe modernog doba stvoren je poligon za neke nove lijepe životne priče.


Projekt: JS4

Lokacija: Zagreb

Autor: Sandra Jančić, Ailour Studio

Površina objekta: 60 m2



Projekt: B27

Lokacija: Zagreb

Autor: Sandra Jančić, Ailour Studio

Površina objekta: 80 m2



Projekt: SV18

Lokacija: Zagreb

Autor: Sandra Jančić, Ailour Studio

Površina objekta: 160 m2

Rekonstrukcijom obiteljske kuće, osim same modernizacije i ojačanja konstrukcije, stvorene su upečatljive i komforne zone  koje se međusobno logično i meko nadovezuju stvarajući kompaktan ansambl.  Po mjeri korisnika stvoren je prostor koji intuitivno slijedi potrebe korisnika.  Etaže su projektirane kao dnevne i privatne zone. Kat je tako od ulaznog trijema usmjeren prema blagovaonici i boravku, dok je potkrovlje povezano konzolnim stepeništem ali odaje privatnu tihu zonu gdje su smještene spavaće sobe i poluotvoreni radni prostor s ravnim stropom i velikim prozorskim otvorima. Paravani i zone, obloge i novi oblici čine ovaj stan još jednim poligonom za sadašnje i buduće kretnje, druženja i obitelj na okupu, a svaka vertikala u neizostavnoj igri svjetlosti i sjena predstavlja korisnicima ono nešto samo njima znano.


Projekt: NL23

Lokacija: Nad Lipom, Zagreb

Autor: Sandra Jančić, Ailour Studio

Površina stana: 80 m2

Redizajn stana s upečatljivim zonama, kontrastnim elementima i neizostavnim paravanom koji vizualno separira prostorije, ali ih ujedno i povezuje igrom refleksija. Stan je prepun praktičnih rješenja poput zidne kompozicije u boravku, sjedeće zelene zone na balkonu, integriranih rotirajućih separatora itd. Pojedini zidovi omekšani su Noel & Marquet zidnim oblogama, čime smo u kombinaciji s dimljenim hrastom i akcentima u boji stvorili još jedan snažan i karakteran, a ugodan i topao dom. 

Projekt: VM

Lokacija: Marulićev trg, Zagreb

Autor: Sandra Jančić, Ailour Studio

Površina stana: 120 m2

Prilagodba građanskog stana bračnom paru s odvojenim spavaćim dijelom s dvije kupaonice i dnevnim dijelom s tri zone. Sačuvane su i pažljivo restaurirane keramičke pločice u hodniku, dok je ostatak stana bilo potrebno kompletno obnoviti. Stan je vrlo skladno projektiran i usmjeren, te se vodilo računa o zahtjevima za noćnom rasvjetom i skladu među zonama bez prepreka. 


Projekt: NK38

Lokacija: Šalata, Zagreb

Autor: Sandra Jančić, Ailour Studio

Površina stana: 75 m2

Prilagodba potkrovnog stana bračnom paru. Stan je vrlo skladno projektiran i usmjeren te je odvojen na spavaću i dnevnu zonu. Zadržana je puna visina stropa u centalnom dijelu gdje je smještena blagovaonica. Visine su iskorištene za dodatni skladišni prostor. Obzirom na ograničeni dotok svjetlosti u ulaznom dijelu, projektirane su staklene fronte koje reflektiraju svjetlost te vizualno povećavaju prostor. Stan je opremljen klasičnim dizajnerskim namještajem.

Projekt: NL2

Lokacija: Nad Lipom, Zagreb

Autor: Sandra Jančić, Ailour Studio

Površina stana: 65 m2

Dizajn interijera stana u novogradnji. Najveći fokus je postavljen na potez blagovaonice, dnevnog boravka i loggie, od koje je isprojektiran produženi ozelenjeni dnevni boravak, a nastavno na kompletan projekt stambene zgrade čiji je prilaz napravljen kao hortikulturalni masterpiece. Preostali dio stana čine dvije spavaće sobe i dvije kupaonice, koje se isto tako kružno nadovezuju na ozelenjenu priču. Obzirom na kvadraturu stana korištene su svjetle podloge pa je tako hrast natur položio svoje temelje kroz cijelu površinu stana, dok mu kontrira orah iz kupaonica. U kuhinji je postavljeno ogledalo duž radne plohe koje reflektira svjetlost i zelenu oazu iz loggie čini bližom. U ograničenom prostoru dnevne zone, stvorena je i mobilna relax zona za odmor i čitanje dragih redaka. 


Projekt: GP52

Lokacija: Gornje Prekrižje, Zagreb

Autor: Sandra Jančić, Ailour Studio

Površina stana: 116 m2

Dizajn interijera stana u novogradnji u klasičnom stilu. Stan je odvojen u zone, od kojih su sve međusobno skladno povezane. Centar stana čini prostrana biblioteka s lounge zonom za šah koja se nadovezuje na dnevni boravak s klasičnim kaminom i prostranom kuhinjom s poluotokom i blagovaonicom. Duž dnevne zone proteže se poluotvorena ozelenjena loggia s pogledom na Sljeme. U stanu je projektirana i walk in closet zona i spa kupaonica, a preostali dio čine prostrane spavaće i radne sobe.

Projekt: DS65

Lokacija: Zagreb

Autor: Sandra Jančić, Ailour Studio

Površina stana: 65 m2

Renovacijom potkrovnog stana maksimalno je iskorišten prostor kako bi se osigurao prostran i svjetao stambeni prostor za tročlanu obitelj. MInimalnim intervencijama na postojećim zidovima, projektiran je prostor u kojem je svaki centimetar pomno osmišljen prema životnim navikama i potrebama korisnika. U zoni dnevnog boravka i blagovaonice puštena je puna visina potkrovlja dok je u spavaćem dijelu potkrovni prostor iskorišten kao produženi walk in ormar kojem se pristupa iz spavaće sobe. Hodnik je korišten u svrhu ugradbenog ormara dok su njegova leđa zid kuhinje gdje se pojavila poznata igra refleksija, svjetlosti i sjena. Nakon dobre postave koncepta, razigranim akcentima stvoren je prostor za razigranu mladu obitelj.

Projekt: S99

Lokacija: Zagreb

Autor: Sandra Jančić, Ailour Studio

Površina: 250 m2

Kvalitetno građen objekt bilo je potrebno konceptualno prilagoditi navikama i potrebama novih korisnika. Strateškim uklanjanjem pregradnih zidova stvorena je željena prostrana blagovaonska zona koja sadržava vinsku sekciju i klupsku lounge zonu. Prostor prve etaže je otvoren prema blagovanju i terasi, dok je spavaći i radni dio odvojen unutar iste etaže. Gornji kat sadržava topao dnevni boravak i biblioteku s lounge zonom te dječje spavaće sobe u drugom dijelu gornje etaže. Oštre linije gornje etaže omekšane su zaobljenom bibliotekom. Gornja etaža primarno je zamišljena kao miran obiteljski prostor, dok je donja etaža prostor namijenjen druženju i primanju klijenata. Malo je reći da smo skupno oduševljeni.

Projekt: NZG

Lokacija: Zagreb

Autor: Sandra Jančić, Ailour Studio

Površina: 150 m2

Obnova obiteljske kuće zahtjevala je novi konceptualni raspored i povezivanje s potkrovljem čime bi tvorila jedinstvenu cjelinu te pritom pratila korisnika kroz njegove buduće životne etape. Od novog prilaza i trijema preko prostranog ulaznog prostora i konzolnog stepeništa prema gornjoj etaži, stvoren je eklektičan prostor po mjeri mladog čovjeka.

Projekt: Studio Apartman G52

Lokacija: Zagreb

Autor: Sandra Jančić, Ailour Studio

Površina: 50 m2

Projektirali smo efektan studio apartman s igrom svjetla i sjene, refleksija i boja, oblika i zona. Komforan, sveobuhvatan, zaigran i potpun. Zadržana je i učvršćena konstrukcija, grede su ostale vidljive čime prostor dodatno naoko dijele i spajaju. Projektiran je skladan i logičan prostor u koji je zadovoljstvo ući, a iz kojeg je teško rano otići jer u svakom dijelu skriva nove elemente vrijedne istraživanja.